You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies

Vakantie in de sneeuw!

Tja, de wintersport dat is nu zo'n 'lastig' ding. Je houdt ervan óf niet. Maar om dat vast te kunnen stellen moet je het wel geprobeerd hebben vind ik! Zelf ski ik vanaf mijn twaalfde doordat mijn ouders me meenamen naar diverse bestemmingen in Oostenrijk. Ellmau en Kirchberg waren wel favoriet. Beide zijn omringd door prachige skigebieden en het zijn gezellige plaatsen waar je naast het skiën en snowboarden ook terecht kunt voor mooie wandelingen, langlaufen, rodelen en alle andere leuke dingen die je in de sneeuw kunt doen. Met school ben ik eens per bus naar Tsjechië geweest en later op werkreis met het vliegtuig naar Bulgarije. Jazeker,... Bulgarije, daar kun je gewoon prima skiën en zelfs nog wel redelijk après-ski!  Tevens heb ik een dag mogen skiën en snowshoe in Amerika gedaan. Mijn broer woonde een jaar in Seattle tijdens highschool-ervaring jaren geleden en daar kun je voor een weekend naar Mount St. Helens gaan. Snowshoe is ook een ervaring op zich, je moet het zien als wandelen op tennisrackets! Na de vakanties met mijn ouders heb ik Gerlos ontdekt, hét skidorp voor een goede après-ski. Overigens is deze plaats, ook wanneer je niet van het typische wintersportgeborrel houdt een uitstekende bestemming door de centrale ligging in het enorme Zillertal Arenea, met 166 pistekilometers hoeft niemand zich hier te vervelen.

alt alt alt

Mijn man had ook het idee dat hij het niets zou vinden, zo'n week in de kou. En ik als semi-fanatieke wintersporter moest ik dus slim zijn. Eerst heb ik hem met mooie verhalen proberen te overtuigen. Toen dat niet lukte ook andere wintersporters hem laten bestoken met goede verhalen, maar hij hield voet bij stuk...  'die wintersport is niets voor mij. Ik hou niet van kou, laat mij maar lekker naar de zon op vakantie gaan.'   Andere tactiek zoeken dus, want ja, ook ik hou voet bij stuk ;).  Ik heb hem verrast met een weekend Winterberg, Duitsland. Je zou kunnen zeggen dat ik hem in de val heb laten lopen... dat houden we in het midden! Maar er zijn ergere dingen dan door je vrouw verrast te worden met een reisje, lijkt me.

Met een stel vrienden op naar Winterberg! Ja, zij had ook haar vriend verrast met een weekendje. En laten de mannen het nou niet erg vinden om samen een biertje te doen, dus weer een extra reden om die wintersport leuker te maken. Waarom Winterberg?.... omdat het op slechts 4 uur autorijden ligt en het dan voor een weekend goed te doen is om heen en weer te reizen. Makkelijk om uit te proberen, even het gevoel krijgen van die frisse buitenlucht in combinatie met beweging, lekker eten, borrelen en aan het einde van de dag heerlijk rozig in slaap vallen.... Sommige mensen gaan dat uitproberen op een borstelbaan, ook prima natuurlijk, maar dan mis je wat mij betreft toch een paar essentiële elementen van de wintersport. Ik was er wel van bewust dat Winterberg niet sneeuwzeker zou zijn, dat is een risico wat je nu eenmaal loopt. Winterberg leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten, zoals wandelen, zwemmen, karten, tennissen, shoppen etc. Dus plenty to do when there is no snow! Het is wel zo dat er een leger aan sneeuwkanonnen de hellingen in Winterberg kunnen besneeuwen, maar dan moet het wel koud genoeg zijn.

alt alt alt

Winterberg is een gezellig dorp, waar veel Nederlanders komen. De gele nummerborden hebben hier in de weekenden dan ook de overhand. De après-ski is niet levendig, maar om het 'Oostenrijkgevoel' te krijgen kun je aan het einde van de middag het best van de ski's afstappen en een borreltje doen in 'der Brabander'voor een portie Nederlandse après-ski muziek. Als de tent om 18.30u sluit met de welbekende hit van Hazes, kun je een lekker restaurant gaan uitzoeken.  Daarna ga je heerlijk slapen, of op zaterdagavond nog een kijkje nemen in discotheek Tenne of Alpenraus om tot in de vroege uren door te feesten. Gezinnen genieten ook volop in Winterberg, maar de gevorderde skiër komt hier niet helemaal aan zijn trekken. Winterberg is top voor een weekend! Gelukkig vond mijn man dat ook, ik heb hem nu eindelijk overtuigd... misschien volgend jaar een week naar Oostenrijk?

alt alt alt

Wintersport is echt een ervaring die je moet beleven. Een veelgehoorde tegenwerping is dat het koud of duur zou zijn. Tegen de kou kun je je kleden, maar eerder zul je iets uit doen en even lekker in de bergzon gaan zitten, wintersporters zijn niet voor niets zo herkenbaar aan hun kleur na terugkomst ;). Wintersport wordt vaak wat prijziger na de aanschaf van een liftpas. En die zijn er in alle soorten en maten, ik zal niet ontkennen dat ze niet goedkoop zijn. Je kunt ze wel van te voren bij boeking van de vakantie al aanschaffen zodat je precies weet wat je uitgeeft. Het is ook hier weer zo net als bij de zonvakanties, deze wintervakantie is er in alle prijsklassen. Vertel mij uw wensen en ik zoek een passende droomvakantie in de sneeuw.

Door mijn jarenlange ervaring op het reisburo weet ik ook meer dan voldoende over raclette in Zwitserland, mondaine skidorpen in Italië, Husky-tochten in Finland, immense ski-gebieden in Frankrijk, de fantastische Disneyland-achtige skidorpen in de USA, poedersneeuw en verlaten pistes in Canada, een combinatie van sneeuw en zon in Turkije en fakkeltochten in Zweden, om u een goed advies te kunnen geven.

alt

Tot zien bij The Travel Company You & Me!