You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies
Verkiezing Zelfstandig Reisadviseur 2014 & Suriname
 
oktober 2014 - Ook dit jaar mogen wij ons weer tot de Top 6 van Beste Zelfstandig Reisadviseurs van Nederland noemen.
Dit gehele jaar hebben wij al meerdere rondes doorlopen, met als resultaat dat we in september met de beste 12 van Nederland zijn afgereisd naar Suriname. De laatste ronde bij de jury in oktober heeft bepaald dat we weer bij de Beste 6 van heel Nederland horen! 
 
Wat is Suriname een geweldige bestemming! Een aanrader voor de vakantieganger die houdt van een avontuurlijke reis in een prachtige natuur, welke je kunt verlengen op de mooie  stranden van Curaçao, welke op slechts 2 uur vliegen zijn te bereiken!
Om je een indruk te geven over dit prachtige land, bekijk dan ons filmpje
 
Zou je zelf ook wel eens in zo’n heerlijke hangmat willen liggen? Doe dan mee met onze prijsvraag en win die hangmat! 
 
Stuur ons een email of een bericht via Facebook met het antwoord op de volgende vragen:
- Hoeveel en welke dieren zie je in dit filmpje?
- Met wie en waarom zou jij graag een keer naar Suriname willen gaan?
 
Suriname is....
- fietsen over de plantage
- varen op de rivier
- genieten in de jungle
- gastvrije bevolking
 
Betoverend mooi en ongerept regenwoud, kolkende rivieren, prachtige watervallen en een ongekende flora en fauna, maar ook prachtige mangrovebossen, uitgestrekte savannen en schilderachtige rivierstrandjes. Dat is kortweg kenmerkend voor een reis in Suriname. Het is niet alleen de natuur, maar ook de mengelmoes van tal van culturen, de bijzondere stad Paramaribo en de historische overblijfselen van het koloniale verleden, wat je reis in Suriname zo bijzonder maakt.
 
De hoofdstad Paramaribo, gelegen in Zuid-Amerika, maar met een Caribische sfeer.  Twee derde van de gastvrije Surinaamse bevolking woont in of rondom Paramaribo, waar fraaie bouwwerken en typische houten koloniale huizen te bewonderen zijn, net als Fort Zeelandia en het onafhankelijkheidsplein. Deze, op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatste stad, herbergt vele musea, bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en ’s avonds is het gezellig op de terrassen in de buurt van de Suriname-rivier.
 
Vanuit de stad zijn diverse tours  te maken van 1 of meerdere dagen. 
* Denk hierbij aan een fietstocht over de plantages bij Commewijne. Bij plantage Peperpot zie je de 2 plantagewoningen, de koffieloods uit 1808 en de cacaofabriek, waar de productie tot 1996 werd voortgezet. Als je gelukt hebt, spot je tijdens het fietsen apen, reuzenhagendissen en bijzondere vogels. 
* * Of wat dacht je van een boottocht over de rivier bij zonsondergang, op zoek naar dolfijnen die rondom de boot zwemmen?
Wil je graag schildpadden hun eieren zien leggen ’s nachts? Ook dat kan in Suriname!
Nog meer avontuur? Vlieg dan voor een aantal dagen naar Jungle Lodge Palumeu en bezoek daar een indianendorp in het hart van het Amazone regenwoud. Wat is er mooier dan na een nacht te slapen in het tropisch regenwoud, wakker te worden van het geluid van brulapen en vogels, bij het aanbreken van een nieuwe dag. Je kunt hier wandelen, dwars door het regenwoud, naar de top van de berg waar je inspanning wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de rivier en boomtoppen van het zuidelijk deel van Suriname.
 
Heb je interesse in deze bestemming, laat het ons dan weten. Wij zorgen voor een passend reisvoorstel bij jou wensen.
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf bel 06 46108431
 
 

 
Eerder  nieuws: 
 
24 juni 2014 artikel
 
Twaalf gelukkige semifinalisten hoorden maandag 23 juni dat ze door waren naar de volgende ronde van de ZRA verkiezing. InCompany beoordeelde de ingezonden vragenlijsten. Lees hieronder het jury-oordeel.
 
De jury vertelt:
De 12 semifinalisten zijn een mooie mix van ervaren en startende ZRA's. De ervaren rotten hebben bewezen dat ze al jaren op een hoog niveau kunnen acteren en daar een zeer goede boterham mee kunnen verdienen. Hun wijze van klantbenadering is erg proactief en succesvol. De starters kenmerken zich doordat ze allen een vliegend begin hebben behaald. Dit door een zeer uitgekiende en creatieve marktbenadering. Allemaal bezitten ze de kunst van het verleiden!
 
Tot nu toe in de rondes van de Verkiezing stonden thema's centraal als:
- doelgroep keuze
- klantenprofiel
- percentage vaste klanten
- uitgevoerde marketing- en PR-activiteiten om nieuwe en bestaande klanten te werven
- aantal boekingen en gemiddelde reissom
- omzetdoelstellingen voor 2014
- inkomensontwikkeling
- conversie op de verkoop van verzekeringen.
 
 
De gelukkige 12 semifinalisten zijn:
 
Judith Deutekom en Mieke Schenk van The Travel Company You & Me,
Suzanne Clappers van HI at Home,
Froukje Jansen van HI at Home,
Sandra Vestjens van HI at Home,
Krista van Nes van Personal Touch Travel,
Suzanne Rensink van Personal Touch Travel,
Annemarie Wiering-Somers van The Travel Club,
Jessica Hoving en Esther Slooter van The Travel Club,
Colinda Scholtz van The Travel Club,
José Burgers van The Travel Club,
Geke van Rooij van The Travel Club,
Diana Romijn van VakantieXperts.
 
Semi-finale 
Na ronde twee blijven er twaalf semi-finalisten over. Deze twaalf mogen van 22 tot en met 27 september mee met Kuoni op finalereis naar Suriname. Op de bestemming moeten ze een opdracht uitvoeren, welke zal bestaan uit een videoverslag over de bestemming en het aanbod plus promotie na de reis richting de achterban. Lees hier meer over deze onvergetelijke reis.
Wanneer: 22 t/m 27 september 2014
 
Beste zes
De jury bepaalt de beste zes aan de hand van voorgaande rondes en uiteraard de geproduceerde videoverslagen.
Wanneer: 17 oktober 2014 
 
Finale
De laatste zes finalisten houden een presentatie voor de jury. De finalist zal beoordeeld worden op zijn/haar ingestuurde vragenlijsten, elevator pitch en een interview over ondernemerschap.
Wanneer: 27 oktober 2014
 
Eindsymposium
Wanneer: 28 oktober 2014