You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies
New York City...
'New York een keer in mijn leven bezoeken', zul je op heel veel bucket lists tegenkomen. En niet voor niets! Er wordt ons vaak gevraagd hoeveel dagen je nu nodig hebt, om de stad te verkennen. Tsja. Daar kunnen we kort over zijn. Wanneer je er een jaar woont kun je nog dagelijks heel veel nieuwe boetiekjes, pop-up stores, musea, shows en up & coming wijkjes vinden. Laten we de vraag eens omdraaien, wat zouden we doen met vier dagen New York? Of liever, wat hebben we al gedaan met vier dagen New York? You en Me hebben het ieder getest en de ultieme vier dagen New York voor u beschreven.
 
 
 
Dag een 
Loop vanaf Times Square over Broadway naar het noorden (uptown) tot aan Columbus Circle. Wanneer je nu het Central Park aan je linkerhand houdt, zie je het hotel van Home Alone 2. Sla bij de Apple Store af de Fifth Avenue (5th Ave) in en loop deze af tot Rockefeller Center. TIP: koop alvast een kaartje voor een volgende dag met tijdstip, zo skip je de rij! Vanaf de Top of the Rock kun je van fantastisch uitzicht over Manhattan genieten. Het Central Park, hoe immens groot eigenlijk én je ziet het Empire State Building. (je kunt er ook voor kiezen om bij Empire State Building omhoog te gaan voor uitzicht, maar persoonlijk raden wij Rockefeller Center aan). Wist je dat je in de wintermaanden kunt schaatsen buiten op de ijsbaan bij Rockefeller Center? In december compleet met kerstboom ;-).  Je trouwens ook fantastisch schaatsen in bijvoorbeeld januari en februari in Central Park.
  
Vanaf Rockefeller Center doorlopen de 5th Avenue af naar Briant Park. Dit rondje duurt, wanneer je door zou lopen en nergens stoppen, ongeveer een half uur. Neem dus rustig de tijd! In of bij Briant Park kun je prima lunchen, net als de New Yorkers doen. Haal een coffee to go en voeg je bij de locals.
Daarna kun je Grand Central Station gaan bekijken. Een grote mierenhoop van mensen. Hier zul je ook zeker beelden zien die je ooit in een film zag of bij terugkomst steeds vaker gaat zien ;-) Voor het diner raden we Bill’s Burger bij Rockefeller Center aan. En ’s avonds maak je een mooie avondwandeling bij High Lane Park.
 
 
Dag twee
In New York ga je uit ontbijten. Je zult maar weinig hotels vinden waar het ontbijt is inbegrepen. Gelukkig maar! Er zijn zoveel leuke plekjes te ontdekken! Ontbijten bij Junior’s is een must. Het is een echte hotspot, dus je moet een beetje geluk hebben met de wachtrij. Je kunt hier onder andere kiezen uit eieren, danish rolls, toast, jam en de meest verrukkelijke cheesecakes. Het is hier niet voor niets druk! Of ontbijten bij de volgende drie aanraders: 1. Norma's in Le Parker Meridien hotel, 2. Crosby Street hotel, 3. The Wayfarer at The Quin.  Deze hotels dus niet om in te slapen, maar daar mag je wel gaan ontbijten als niet-gast. Betalend natuurlijk!
 
Na al dat heerlijks is het tijd om even lekker iets actiefs te doen in de buitenlucht. Wat denk je van een rondje fietsen in Brooklyn of Central Park? De tocht naar Brooklyn is onder leiding van een gids, met onderweg natuurlijk een prachtige fotomogelijkheden op de bekende Brooklyn Bridge. De skyline is waanzinnig mooi te zien vanaf de brug. (In Central Park ook genoeg mogelijkheden voor de luie reiziger, laat je vervoeren door het park in een fietstaxi of paardenkoets)
 
 
In de avond kun je natuurlijk aan een musical denken op Broadway. Is dat niet niet echt iets voor jou, maar wil je je toch in het bruisende avondleven storten? Geen paniek. Wij verzinnen iets leuks voor je. Een sportwedstrijd, concert of taping van een tv-show misschien? Hello David Letterman!  Vergeet ook niet een drankje te doen in 1 van de Roof Top bars in NewYork. Bij Meatpacking district aanraders Gansevoort Meatpacking (bar en zwembad op het dakterras) en The Standard HighLine hotel.  Het nieuwe High Line Park werd aangelegd op een voormalig spoortraject op 9m boven de grond. Het park is smal, maar wel 2,5km lang en loopt als een groene ader door dit gedeelte van Manhattan. Tussen de bomen, planten en grassen staan kunstwerken en bankjes om even te genieten van het uitzicht.
 
Dag drie
Ontbijten doen we vanmorgen bij Caffé Bene op 49th / Broadway. Lekkere broodjes en net wat gezelliger dan bij Starbucks. Blijf rustig nog even zitten. De kaartjes voor Rockefeller had je al gescoord, je mag de rij lekker overslaan. Vanaf Rockefeller Center heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Zo kun je ook mooie foto’s van het Empire State Building nemen. 
's Middags lekker naar Central Park, je kunt hier niet alleen fietsen, maar ook rollerblades of zelfs een paard huren. Laat je je liever rijden? Neem dan net als Carrie Bradshaw de koets of een vrolijk gekleurde tuk-tuk. Neem de tijd om even wat te drinken bij the Loeb Boathouse. En natuurlijk ga je daarna even roeien op het meer. Voor vijftien dollar per uur waan je je in de film. 
We laten het bootleven niet los. Ik heb een geweldige insider tip. Het Boat Basin Cafe. Het restaurant is niets bijzonders; plastic bestek en een simpele kaart. Het terras zit direct aan de Hudson rivier! De prijzen zijn laag en de bediening is relaxed. You & Me wijzen je precies de weg als je hier heen wilt. En dat moet dus eigenlijk… 
 
 
Dag vier
Battery Park! Vandaag gaan we richting het grote geld. (TIP: doe deze kant van de stad op een doordeweekse dag… Je snapt wel waarom, toch?) 
Loop over Wall street. (foto bij het bordje, je bent er nu toch!) Ga op tijd heen om de boot naar het vrijheidsbeeld te nemen, anders heb je toch veel kans dat de boot vol zit. Over het algemeen is het uitzicht vanaf het eiland mooier dan om helemaal naar boven te klimmen. Je kunt tot in de kroon van Lady Liberty komen, maar het is vaak dringen geblazen en daardoor tijdrovend. 
 
Eigenlijk kun je het 9-11 Memorial niet overslaan. Na deze indrukwekkende excursie raad ik aan om richting SoHo te gaan. Hier vind je bijzondere boetiekjes en heel veel leuke restaurantjes en terrasjes op de stoep. De avond is nog jong en er is zoveel te doen. 
  
 
Waarschijnlijk droom je deze avond weg, wanneer je zo snel mogelijk nog eens kunt gaan… misschien een wedstrijd van the Knicks zien, musical op Broadway, een rondje shoppen bij Saks 5th Avenue, naar het MoMa gaan of het museum of natural history, een echte pekingeend eten in Chinatown, het appartement van Carrie Bradshaw of Friends zoeken of een helicoptervlucht maken boven the city that never sleeps......
 
Alles is mogelijk. Wij verzorgen en ontzorgen jouw trip naar NYC graag!
Als citytrip voor een lang weekend, maar natuurlijk ook in combinatie met andere plekken in de USA. Wat denk je van een combinatie New York met een rondreis door Florida of Californië.... of Canada.
Waar je misschien niet zo snel aan denkt is een combinatie van New York met IJsland. Door een voordelige vlucht via Reykjavik door ons te laten reserveren, regelen we het hotel in IJsland voor een aantal nachten en bezoek je de Blue Lagoon, de Geysers en watervallen in IJsland... zowel winter als zomer een fantastische combinatie!
 
Wanneer ga jij?
mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 46108431