You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies

Texas USA

alt 

Mijn broer woont samen met zijn vrouw en vier heel lieve kindertjes in Houston, Texas. Voor mij dus een uitgelezen kans om de USA buiten de gebaande paden te ontdekken, want ik moet er eigenlijk van mezelf bijna elk jaar naartoe. En dan gaan we allemaal leuke dingen doen. Ik zal niet ontkennen dat Houston en Texas niet al te inspirerend klinken. Of dat veel mensen enthousiast op mijn reisplannen reageren als ik vertel dat ik er naartoe ga. Maar als ervaringsdeskundige kan ik het echt van harte aanbevelen voor de doorgewinterde Amerika-ganger. Of voor de budgetreiziger. Of de cruisepassagier. Of een familie. Kortom voor iedereen dus eigenlijk.

Ik neem u mee op een rondje Texas, riemen vast!

We starten in Houston, mijn broer woont in zo'n echt Amerikaanse suburb, zoals je ze in films veel ziet. De golfbaan loopt dwars door de woonwijk heen. Een prima kans voor mij om eens een balletje te slaan. Stiekem vind ik het eigenlijk veel leuker om in het golfkarretje over de baan te scheuren. De golfer komt hier tijd tekort. Met zo'n achttien banen binnen een straal van 30 mile, ongeveer 45 kilometer, rondom het centrum van de stad, kun je je onmogelijk vervelen. De meesten zijn vrij toegankelijk voor niet-leden.

Mijn broer in de Amerikaanse suburb  alt

Vanaf mijn broers huis is het ongeveer één uur rijden naar downtown Houston. Waar de verkoopsters in de enorme mall 'The Galleria' hun enthousiaste 'HI HOW ARE YOU? HOW CAN I HELP YOU?' naar je schreeuwen, in de hoop hun commissie binnen te slepen. Al dan niet gemeend, ik vind het wel prettig dat iedereen in ieder geval doet alsof hij blij is dat je als klant binnenkomt (is dat in Nederland niet wel eens anders, of misschien zelfs over het algemeen anders?).

In 'The Galleria' vind je werkelijk alles, een Disney Store, Tiffany & Co, BabyGap, Sephora, Abercrombie & Fitch, Macy's, Victoria's Secret, Burberry, Dior, Apple Store, 35 restaurants. In de wintermaanden vind je hier zelfs een echte ijsbaan, waar je om de enorme kerstboom heen kunt schaatsen.

Verder heb je in Houston zelf ook nog het Health Museum (erg leuk om met kinderen te bezoeken!) en veel andere musea, het Nasa Space Center en een dierentuin waar heel veel activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Voor de liefhebber van een beetje actie gecombineerd met een gezellig terrasje in de zon is er in de omgeving van Houston, de Kemah Boardwalk. Een soort permanente kermis met een gezellige boulevard met terrasjes aan het water. De staat Texas is 17x zo groot als Nederland, dus ook buiten Houston is er meer dan genoeg te doen. De temperatuur is er meestal vrij aangenaam, het is dan ook de meest zuidelijke staat van de USA (vasteland).

alt

We gaan verder!

Op ongeveer 4 uur rijden van de stad Houston komen we aan in de stad San Antonio, wat zeker de moeite van een bezoek waard is. Over het algemeen vind je in Amerika weinig terug van historie van het land, zo niet in San Antonio. Er is veel te vinden over de oorlog met de buurstaat New Mexico en overal vind je de Spaans/Mexicaanse invloeden terug. In een Imax theater kun je ook de geschiedenis van de stad bekijken en herbeleven.

 alt  alt

Door de stad loopt de San Antonio River waarlangs je heerlijk kunt lopen op de beroemde Riverwalk of, helemaal leuk, een boottochtje maken. Dit kan zowel overdag als 's avonds. Aan de rivier liggen talloze restaurantjes, dus 's avonds romantisch dineren is zeker een mogelijkheid.

We stoppen in New Braunfels, waar we, gezeten in een rubber band, langzaam de rivier Guadeloupe afzakken. Eten en drinken nemen we gewoon mee in de band en dobberen maar. Na ongeveer een halve dag luieren, terwijl het landschap aan je voorbij trekt, kom je bij het eindpunt waarvandaan de bus je weer terug brengt. Heel grappig: op zondag mag je niet voor 12u00 alcohol drinken in het openbaar, dus laat dat biertje even dicht tot 12u01. Rare Amerikanen...

Langs plaatsen met grappige namen zoals Round Rock en Waco, rijden we naar Fort Worth, wat een echte cowboystad is. We stoppen in het 'stockyard heritage national historic district'  waar twee keer per dag het vee bijeen wordt gedreven en in elk weekend wordt hier een rodeo gehouden. Je waant je terug in de tijd dat Fort Worth nog slechts een legerpost was. Echt geweldig! Voor stoere meisjes die mee zijn is het Cowgirl Museum echt een aanrader, met een bioscoop met zadels als stoelen. We eten hier vanavond natuurlijk een steak…

alt  alt  alt

Vlak bij Fort Worth ligt Dallas, en dat is net als in de serie! Verder heb je er het Dallas Heritage Museum, een groot openluchtmuseum, waar je word meegevoerd naar de tijd van de 'civil war'. Voor liefhebbers van waterpretparken raad ik 'Hurricane Harbor' van harte aan. De Bubba Tub, Blue Niagara en Kamikaze zijn klinkende namen van de diverse glijbanen. Een leuke break als je met tieners onderweg bent.

Vanaf Dallas rijden we richting Houston, maar onderweg stoppen we nog even bij het Texas Roadhouse restaurant. Hier at één van mijn familieleden de grootste steak. Ik zal niet verklappen wie dat was, maar het was leuk om naar te kijken. Na het eten nog een rondje op een rodeostier (voorgenoemd familielid sloeg die pret even over, die kwam niet meer omhoog) en je cowboygevoel is compleet. Ja, wel zo'n kunstkoe natuurlijk.

We maken een schijnbeweging en rijden Houston niet in, maar nog een uurtje verder naar badplaats Galveston. Om bij te komen van deze enorm leuke reis maken we een keuze. Nog even heerlijk aan het strand lummelen en in Galveston het nieuwe regenwoud bezoeken (in een pyramide van glas), met de kids naar een Dora & Diego 4d-film.Of toch met Carnival, Princess of Royal Caribbean Cruise Line een cruise maken door de Caribbean?

alt

Nog even een paar dingen over het eten in Amerika. Ik hoor vaak mensen zeggen dat je in Amerika niet lekker of gezond kunt eten. Allebei fout! Je kunt er heerlijk eten. Mijn persoonlijke favoriet is denk ik wel de 'Cheesecake Factory'. Toegegeven, dat klinkt niet heel gezond, maar ze hebben er echt heerlijke vis, pasta's en salades. En als je je dan zo netjes aan een salade hebt gehouden, wat is er dan mis mee om als toetje te kiezen uit zo'n 50 verschillende soorten cheesecakes? Voor de kenners:er is ook een Godiva-cheesecake. (voor de niet-kenner, eerst even hophop naar België om de chocola der chocola te proeven) En verder is er de 'Red Velvet Cake Cheesecake' of met bosbessen of met brownie en karamel fudge of met appel of met…..hmmmmm dit is hemels!

En sommige mensen zijn echt te vaak te gast bij de echte junkfood restaurants. Zo kwam ik een keer in zo'n grote supermarkt. Jeweetwel, daar waar ze omroepen of er iemand zo snel mogelijk kan helpen in gangpad eenenveertig. Een gedeelte elektronica veel groter dan een grote mediamarkt, kleding, rijen en rijen make-up, chipszakken drie keer zo groot als de onze en drie liter flessen cola. Zo groot als het Makado in Schagen, maar dan is dit slechts 1 winkel! Nou goed, u snapt het wel.

Dus ik sta daar met mijn winkelwagentje, zie ik zo'n enorme Amerikaan plaats nemen in een elektrisch oplaadbaar wagentje. Zo'n soort golfkarretje voor in de supermarkt. Ik sta me daar even over te verbazen, dat zoiets bestaat. Ondertussen zie ik hem gevaarlijk dicht op me afkomen, ik kan nog net op tijd opzij springen (gelukkig heb ik niet zijn postuur, anders was ik echt kansloos geweest). Ik kijk hem aan, maar hij stuurt al weer verder, richting de diepvries- en magnetronmaaltijdenafdeling neem ik aan. Een half uur later kom ik hem weer tegen. Accu leeg. Zuchtend en steunend rolt hij van zijn karretje af, het zweet staat hem na al deze inspanning op het voorhoofd. Hij gaat op zoek naar iemand die hem kan helpen, hij kan toch zeker niet zelf naar de kassa lopen? Of zou hij de supermarkt direct 'sewen'?

Voor zover mijn avonturen in Texas. Vluchten naar Houston zijn goed te betalen en daarmee erg leuk om combinaties te maken met andere steden in Texas. Maar laat dat gepuzzel maar aan mij over!

Informeer bij You & Me per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06 46108431