You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies

Op vakantie met een baby deel 1

(You) Judith maart 2012..... 

We zijn met z'n tweetjes op vakantie in Florida, niemand weet nog wat wij weten. We liggen heerlijk te relaxen aan het zwembad in Orlando nabij al het Disney-geweld en hebben nog een hele vakantie voor ons. De komende weken gaan we heel Florida door. Met de huurauto van Orlando, naar de Clearwater, Sanibel Island, Naples, de alligators in het Indianen moerasgebied Everglades, Key Largo, Islamorado, Key West en natuurlijk mag Miami niet op de route ontbreken. Om geheel te relaxen doen we ook nog een 4 daagse cruise naar de Bahama's en sluiten de reis af met 4 dagen New York!

Denkend aan de baby in mijn buik en de veranderingen die er aan komen, fantaseer ik tijdens deze prachtige reis al over hoe we volgend jaar de vakantie kunnen invullen. Ik heb jarenlang vakanties geboekt voor klanten met kinderen, maar nu moet ik er zelf aan geloven. Zal het echt zo anders worden? Regelmatig horen we mensen om ons heen zeggen dat ze toch maar liever in Nederland blijven en dan het liefst op een groot park met bungalows, een tropisch zwembad en veel entertainment. Daar is niets mis mee, maar wat als wij, die nu eenmaal van reizen houden, dat anders willen doen? Wat zijn dan onze mogelijkheden? 

Ik droom van ons drietjes op een Mexicaans strandje, de kleine met zijn of haar voetjes in het hagelwitte zand. Wij heerlijk loungen op mooie strandbedden, terwijl junior het middagslaapje doet onder een parasolletje. Oké, dat het zo waarschijnlijk niet zal gaan, dat begrijp ik best ;-)

Als reisadviseur heb ik al vele malen voor klanten het babypakket gereserveerd.... bij aankomst in het hotel een babybed, babybad, flessenwarmer, klamboe, kinderstoel, babyfoon en aankleedkussen aanbiedt, vaak nog gratis ook. Ik laat nu pas goed op me inwerken hoe handig dat is.  Vooral dat badje lijkt me handig, ik heb al eens mensen met een glibberige, ingezeepte baby bij een wasbak zien goochelen, dat lijkt me geen goed idee.

In de winter kun je prima afreizen naar de Canarische Eilanden, Turkse Rivièra en Egypte. Het lijkt me een heerlijke break van geklungel door de sneeuw met een kinderwagen.

Ik zie mezelf in mei of juni in het Paloma Pasha Resort in Özdere bij Kusadasi zitten, een prachtig hotel met diverse restaurants, een spa en een binnenzwembad. Ik heb dit hotel op werkreis bezocht en de perfecte kamer al gezien, een suite met jacuzzi op het balkon, de kamers zijn geschikt voor twee volwassenen en een baby. Het all inclusive concept van het hotel lijkt me ook wel zo praktisch, we kunnen nemen wat we willen op een tijd die ons uitkomt. Er is op elk moment van de dag wel ergens iets te krijgen.

Aan de andere kant, mocht ik de kleine toch niet op mijn kamer willen laten slapen, dan kan een eenvoudig appartement in Parga of op Lefkas wat zijn, misschien moet ik wel even nadenken over de hoogteverschillen in Parga, het is niet de meest handige bestemming met een kinderwagen, of ga ik dat zien als een goede training voor mijn beenspieren? De inwoners van Parga krijgen vast ook baby’s? Het lijkt me heerlijk om daar een auto te huren en er lekker op uit trekken. Dan kunnen we gaan rijden als de baby toe is aan een slaapje. Misschien heb ik het geluk dat hij of zij overal slaapt en hebben we zelfs tijd voor een uitgebreide, lange lunch op een schaduwrijk terras in een Grieks haventje. Ik zie mezelf lekker ‘s morgens brood halen bij de Griekse bakker en ‘s avonds op het balkon eten of bij een klein taverne in de buurt van ons appartement, misschien zelfs wel op het complex zelf. Dan is er ‘s avonds lekker de tijd om een rummicub- of kaartcompetitie te houden, of simpelweg een borrel te nemen op het balkon. Dit is ook een mooie lowbudget optie, als de pamperkosten tegen blijken te vallen.

Maar het zou best kunnen dat ik niet kan wachten tot mei of juni...waar schijnt de zon in de winter? De Canarische Eilanden of Egypte bijvoorbeeld...of wat te denken van Curaçao? Ik ben er ooit geweest op werkreis, er zijn diverse, prachtige accommodaties met twee verschillende slaapkamers en een fijne veranda, even de rustige weg oversteken en je staat op het Zanzibar-strand van Jan Thiel Baai. En dan lekker op het strand eten, of, als het zo uitkomt, zelf koken.

Natuurlijk heb ik twijfels over de lange vluchtduur, hoe gaat het met zo’n kleine aan boord? Wil ik de hele weg een baby op schoot hebben? Of ga ik dan een extra stoel bijboeken? Wat als ik de hele weg met een krijsende baby moet troosten? Dat kun je van tevoren toch niet zeggen, het zal de ene keer beter gaan als de andere. Ik zal het best even spannend vinden, maar wat is er voor een baby nu leuker dan negen uur lang de volle aandacht van papa en mama hebben? ;-)

Dat is zelfs nog beter als in de auto naar Frankrijk of Italië. Als ik daar heen zou gaan, wil ik ook de bezienswaardigheden bezoeken Lucca, Siena, Pisa plus wat wijnboerderijtjes...nee, dan kan de baby maar beter hebben dat mama lekker relaxed op het strand in Curaçao, Turkije of Griekenland zit.

Dat stedenbezoek doen we wel weer als de opa’s en oma’s een weekend willen oppassen. Even met zijn tweetjes romantisch naar een mooie stad, daar zijn we aan het einde van de zomer 2013 vast wel weer aan toe...

Vliegen met baby’s en kinderen wordt steeds makkelijker gemaakt. Zo neem je de buggy mee tot aan het vliegtuig en staat deze, bij het verlaten van het vliegtuig op de meeste bestemmingen al op je te wachten. Een baby vliegt gratis, maar je kunt ook een stoel bijboeken voor de kinderprijs, dit lijkt me zeker handig als je langer dan vier uur gaat vliegen. Op Schiphol is een speciale baby care lounge waar je even kunt ontspannen of zelfs slapen met de baby. De baby care lounge is gelegen op de Holland Boulevard (buiten Schengen), waar ook de Kids Forest is, daar kun je veilig spelen met een iets ouder kind. Je mag voor een baby vaak handbagage meenemen tot tien kilo, dus ook dat is ruimschoots voldoende om een en ander mee te nemen.

Het concept van opstijgen en landen is natuurlijk niet uit te leggen aan een baby, een flesje water of melk doet wonderen, zo slikt het kindje automatisch. Volgens mij gaat het allemaal wel goed komen met ons drietjes in een vliegtuig....

En ik denk dat ik mezelf die eerste vakantie ook trakteer op de speciale parkeerservice. We rijden tot aan de vertrekhal, geven onze autosleutels af en bij terugkomst, hoef ik alleen maar te bellen dat ik bij de bagageband sta en ik kan iets later zo weer in mijn eigen auto stappen. Dat scheelt een hoop gesleep, want met baby/koffers/handtas/buggy in en uit de transferbus naar P3, dat zie ik niet zitten.

Ik droom verder over de wintersport, ik hou er zo van! Maar dat gaat me toch echt te ver met een baby,...hoewel....als ik opa en oma zo ver krijg om een weekend of midweek mee te gaan naar Winterberg? Om beurten skiën, gourmetten in het appartement of chalet, wandelen door de sneeuw in de gezonde berglucht, waarom niet? Of toch nog maar een paar jaar met vrienden zonder junior weekendjes skiën en après-skiën?

Hoe leuk een bungalowpark in Nederland ook is, ik voel me niet gebonden om erheen te gaan er zijn mogelijkheden genoeg om van heerlijke droomvakanties te genieten. Heb jij een baby en twijfel je over je vakantie? Wil je bijvoorbeeld persé een appartement met twee aparte slaapkamers en all inclusive, wil je ook zo’n handig babypakket of zo’n fijne parkeerservice? Vraag mij naar de mogelijkheden. Ook voor vakanties met (kleine) kinderen, tieners of, de ultieme uitdaging, het samengestelde gezin, barst ik van de ideeën en oplossingen!

Ik laat jullie weten welke bestemming we kiezen met junior zodra hij/zij geboren is...

Inmiddels is de kleine geboren oktober 2012 en zijn we op verschillende vakanties geweest tijdens zijn eerste levensjaar. Van een weekendje Zeeland in december,... naar rondreis Griekenland in juni,... tot Zuid Afrika en Dubai in september 2013 )

Genoeg stof om in 2014 met nog een nieuw reisverhaal te komen!

To be continued:  Op vakantie met een baby deel 2....