You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies

Maleisië

Ik, Mieke (Me), wil jullie graag eens iets vertellen over de bijzondere reis die we door Maleisië maakten samen met mijn ouders, zus, broer, aanhang en onze dochter, die toen nog maar 1 jaar en 3 maanden was!

De eerste dagen in Kuala Lumpur hebben we onze ogen uitgekeken. We hebben heerlijk gerelaxed bij het zwembad van het hotel en de bekende Petronas Twin Towers bezocht, waarbij je allerlei chique winkeltjes vindt.

In een middag tijd hebben we een mooie excursie gemaakt naar de Batu Caves (welke op maar 13 kilometer afstand van de stad liggen), de apenheuvel (waar je inderdaad allemaal aapjes vindt) en vervolgens een boottochtje op de rivier vanaf Kuala Selangkor, waarbij duizenden vuurvliegjes voor wat magie zorgden, het was net knipperende kerstverlichting.

De Batu Caves vond ik erg indrukwekkend; een grot van 400 meter lang en 100 meter hoog waarin kalkstenen Hindoetempels liggen, de manier waarop de zonnestralen de grot binnen schijnen is bijzonder om te zien.

In de avond kun je prima eten bij de zogenaamde hawker stalls, kleine eettentjes op straat waar je allerlei soorten kleine gerechtjes kunt bestellen. In China Town vind je naast deze eettentjes vooral veel nep merkartikelen.

Terwijl iedereen naar regenwoud Taman Negara ging, vertrokken wij met onze dochter naar het prachtige eilandje Pankor en vulden onze dagen met uitrusten, zwemmen en in de avond heerlijk eten bij verschillende restaurantjes, waarbij we een avond zelfs heerlijk met onze blote voetjes in het zand zaten. Dit eiland is gemakkelijk te bereiken vanaf Kuala Lumpur en is een mooi rustpunt in de reis na de drukke stad.

Na een paar dagen heerlijk te zijn bijgekomen, nemen we het vliegtuig terug naar Kuala Lumpur, wat echt zeer voordelig is.

De rest komt met mooie verhalen terug uit het oudste regenwoud ter wereld. Ze hebben er de canopy walk gedaan (een touwladder op 40 meter hoogte!) en zelfs een Indische bruiloft meegemaakt. De chauffeur stopte en ze werden spontaan uitgenodigd om mee te eten. Hoe bijzonder!

De Taman Negara staat vooral bekend om zijn prachtige flora, hoewel er veel wilde dieren zijn, is de kans klein dat je deze zult spotten, vanwege het enorme gebied wat het nationale park beslaat. Het vervoer door het park gaat per bootjes over de rivier, wat een ervaring op zich is.

Als we weer helemaal bijgepraat zijn, tijdens een maaltijd in China Town, gaan we de volgende dag richting de Cameron Highlands. Onderweg stoppen we bij een prachtige waterval om even pootje te baden, wat is dit een mooi gebied!

In de hooglanden, waar je vooral veel theeplantages vind, maken we een tour langs een rozentuin, een vlindertuin, aardbeien- en theeplantages. We kopen wat snoep, wat we uitdelen in een Orang Asli dorp. We krijgen daar een rondleiding en zien dat ze met grote gezinnen in houten huisjes leven en slapen in één ruimte. We beseffen ons maar weer eens hoe goed we het thuis hebben. En blazen pijltjes met het stamhoofd!

Na de Cameron Highlands is het tijd om een paar dagen te ontspannen op Penang, een eiland wat met een brug is verbonden aan het vasteland en daarom zeer makkelijk te bereiken. We liggen aan het zwembad, nemen een voetmassages en doen ons tegoed aan al het lekkers in de ons inmiddels zeer bekende hawker stalls. Het eten is echt fantastisch!

We laten de buzzvan Penang achter ons en nemen we de boot naar Langkawi, een heerlijk bounty eiland. De overtocht duurt maar drie uurtjes en weer zit je in een compleet andere wereld. Het leven is goed in ons strandhotel. Het eten en drinken kost haast niets. We huren een paar scooters waarmee de mannen even naar de luchthaven tuffen om de terugvlucht naar Kuala Lumpur te regelen. En zelf gaan we een dagje zonder onze dochter op pad en genieten van de natuur, verlaten strandjes en mangroven.

We eten in het beste restaurant van Langkawi enorme gamba’s in allerlei smaken en bezoeken een kabelbaan, die je naar een prachtig uitzichtpunt brengt. Met twee slaapjes overdag, red onze kleine schat het ook prima om in de avond gezellig met ons mee uit eten te gaan.

Onze conclusie; Maleisië is een prima land om te reizen met kinderen, de Maleiers zijn dol op kinderen en onze dochter met haar bijna witte haartjes viel er helemaal op. Als we geld hadden gevraagd voor elke foto die van haar gemaakt werd, hadden we misschien zo nog een keer kunnen gaan.

Maleisië is het meest westerse land van heel Azië, je kunt er goed zelf reizen, de bevolking is vriendelijk en behulpzaam en het leven zeer voordelig.

Wie wil?!  Mail of bel ons voor een passend reisvoorstel bij jouw wensen voor dit prachtige land. 

You & Me  06 46108431  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.