You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies

Disney in Florida

Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor het reserveren van een vakantie naar Disneyland Parijs, oftewel het oude Eurodisney.  Heerlijk met z'n tweetjes weer even kind zijn óf met het hele gezin een gezellig weekend per trein, vliegtuig of auto richting Parijs. Van campings in de buurt, Davy Crocket Ranch verblijf in een blokhut tót verblijf in het luxe Disneyland hotel direct aan de ingang van het park... we kunnen het j allemaal aanraden!

Maar mocht het binnen je mogelijkheden liggen om eens iets anders te doen, dan raden we aan om een keer naar Disney World in Orlando, Florida te gaan. Tegenwoordig zijn er rechtstreekse vluchten naar Miami en Orlando welke u bij op tijd reserveren via The Travel Company You & Me een gunstige prijs opleveren.

Inmiddels heb ik (You-Judith) Florida al 6 keer bezocht voor verschillende soorten vakanties. Zo heb ik Florida dus op diverse manieren leren kennen door er elke keer een andere invulling aan te geven. Een busrondreis van 2 weken in combinatie met een strandvakantie Miami, een autorondreis op maat zelf samengesteld, een Disney bezoek voor meerdere dagen én driemaal vertrekkend met een cruise richting verschillende oorden in de Caribbean.

Alvorens te vertellen over Disney World in Orlando, Florida, wil ik je over nóg een manier van het beleven van de Disney ervaring! Het zal je na het lezen van de andere reisverhalen ook al volledig duidelijk zijn dat ik gek ben op het maken van een cruise. Wist je dat Disney ook een eigen vloot heeft? Maart liefst 4 schepen varen het hele jaar door in de Caribbean, Alaska, de Bahama's en sinds vorig jaar ook in de Middellandse Zee (vanaf Barcelona!). Ik zal je eerst over mijn ervaringen van de Disney Cruise vertellen en daarna nog even terug komen op Disney World in Florida....

Nu hoor ik je denken, ' Disney, is dat niet voor kinderen?' Dat is in ieder geval zo, kinderen vervelen zich geen moment aan boord. Maar Disney denkt ook heel goed om de volwassenen. Op het schip heb je bijvoorbeeld een zwembadgedeelte waar alleen volwassenen mogen komen.

alt  alt  alt

Maar laat ik beginnen bij het begin! Ik stapte aan boord in Florida, Port Canaveral. Ik was al meerdere keren in diverse Disneyparken geweest en misschien kent u het blije Disneygevoel ook wel. Alles, maar dan ook alles is tot in de kleine details doorgevoerd. Een zwembad in de vorm van Mickey Mouse, een gigantisch filmscherm buiten, waarop de hele dag films gedraaid worden, in een restaurant zijn een soort patrijspoorten gemaakt waar Nemo voorbij komt zwemmen op film, dus de wanden veranderen steeds (u kunt zich voorstellen dat kinderen rustig een maaltijd uit kunnen zitten!), na het diner kun je naar het theater gaan waar de shows echte Disney-producties zijn. Beauty & the Beast, Finding Nemo etc etc.

De kinderen worden in de kidsclub vermaakt, door bijvoorbeeld niemand minder dan Tinkerbell. Te kinderachtig? Er is ook een ' science lab'  waar de kinderen allemaal leuke proefjes kunnen doen. Wat ik ook enorm leuk vind is dat er heel goed aan de tieners is gedacht, je gaat immers meestal met kinderen uit verschillende leeftijdscategorieën  op reis. Aan boord hebben ze hun eigen ruimte, waar ze lekker kunnen chillen. Ook zijn er een soort tonvormige eenpersoons loungebankjes waar ze lekker naar een muziekje kunnen luisteren, zowel overdag als 's avonds.

Voor de volwassenen is er elke avond feest tot diep in de nacht. Heerlijk om weer eens zo uit je dak te kunnen gaan! En mocht je kleine kinderen mee hebben dan is er zelfs de mogelijkheid om een oppas te regelen, zelfs daaraan heeft Disney gedacht!

De eerste stop was in Nassau op de Bahama's, je kunt daar lekker shoppen, naar het strand gaan of….naar aquaventure, een waterpretpark wat echt elke verwachting te boven gaat. (een ander aquaventure park is onder andere in Dubai,…dus dan weet u wel hoe overdreven over de top dat is... maar juist daarom zo leuk!) Er is zelfs een rolband om je, gezeten in je band, naar boven te brengen, om vervolgens weer van de glijbaan af te gaan. Ja. Echt!

De volgende dag was een hele dag op zee. Gelukkig maar. Zo had ik in ieder geval de kans om 's morgens even een bezoekje te brengen aan de heerlijk rustige  spa en na een fantastische lunch op zoek te gaan naar enkele prominenten van Disney. Ik loop Lilo tegen het lijf en daarachter zie ik Stitch wat handtekeningen uitdelen. Knabbel en Babbel, Mickey Mouse natuurlijk en daar is ook Captain Hook, en…twee kapiteins op 1 schip? Captain Jack Sparrow is ook van de partij. Of was u al weer vergeten dat deze ook uit de stal van Disney komt? Een heel bataljon prinsessen loopt voorbij, Tiana, de nieuwste, Sneeuwwitje, de oudste, maar ook Assepoester en Belle zeggen alle kleine prinsesjes gedag. Ik word als volwassene zonder kind op reis al blij van al deze glunderende gezichtjes, laat staan als het je eigen kind is!

In de middag relax ik lekker bij het zwembad en 's avonds geniet ik van al het entertainment, wat is het lastig kiezen!

  alt alt

De volgende morgen leggen we aan bij Castaway Cay, Disney's eigen eiland. Glashelder water, witte stranden….wat gaan we hier doen? De jonge kinderen kunnen schatzoeken, de tieners hebben een eigen strand…en de volwassenen hebben ook een privé-strandje. Echt aan alles is gedacht hoor. Ongelofelijk!!!

Na een dag van schatzoeken, fietsen, snorkelen, waterfietsen of simpelweg relaxen is het dan weer tijd om aan boord te gaan. En vaart het magische schip weer terug naar de bewoonde wereld. De cruise is helaas alweer afgelopen.

Om terug te komen op Disney World Florida:

Natuurlijk is er nog een mogelijkheid om deze magie voort te zetten…eenmaal aan land bij Port Canaveral, ben je in 2 uur rijden in Orlando. En daar kan de magie gewoon verder gaan in Disney World.

Disney World is onder te verdelen in 4 pretparken (dus veel, maar dan ook veel groter dan Disneyland Parijs) De parken zijn met een Monorail aan elkaar verbonden voor het gemak van de bezoekers:

- Magic Kingdom: een haast exacte kopie van Parijs(andersom natuurlijk want deze was er eerder)

- Epcot: aanrader! Thema-paviljoens vertegenwoordigen 11 verschillende landen met daarbij behorende winkeltjes en restaurants. Daarnaast heb je ook nog ' Future World' met een van de snelste attracties van heel Disneyland. En even voor het beeld…het is twee keer zo groot als het Magic Kingdom. Zeker een tip om aan het einde van de dag af te sluiten met het vuurwerk en laser spectakel aan het meer van Epcot. Iedereen kijkt zijn ogen uit!

- Animal Kingdom: een echte safari ervaring. (nouja, als u op zoek bent naar een safari ga ik u iets anders adviseren, in Afrika natuurlijk)

- Hollywood Studio's: stuntwerk, snelle achtbanen en…. de 'Tower of terror'.

Verder horen er nog twee grote waterparken bij met enorme waterglijbanen voor jong en oud:

- Typhoon Lagoon: achter elk park zit een verhaal. De garnaalvissersboot Miss Tilly is door een tropische storm op Mount Mayday beland en daardoor is deze berg de bron geworden van verschillende waterglijbanen. Elk half uur gaat de fluit van Miss Tilly en spuit de geiser!

- Blizzard Beach: een waterpark, geheel in de stijl van…de winter. Zo is er bijvoorbeeld een skilift die je naar het startpunt van de glijbanen brengt. De meest ijzingwekkende glijbanen, maar ook voor de kleintjes is hier genoeg te doen.

In de avond is het leuk toeven op de Boardwalk van Downtown Disney of Universal Citywalk: live muziek, restaurants, comedyclubs, dinnershows, je kunt het zo gek niet bedenken.  De eerste keer dat ik Orlando bezocht was ik 10 jaar oud en ik kan mij nog tot op de dag van vandaag herinneren hoe groot ik de hamburger toen vond. Ook waren er shows in de straat waar een groep bijvoorbeeld begon te breakdancen, maar ook een pop van Marylin Monroe staat me nog bij. Om even de diversiteit van Orlando aan te geven. Je kunt er 2 dagen een bezoek brengen, maar wil je alles zien, kun je er zeker ook voor 10 dagen heen. Helemaal naar uw wens in te vullen uiteraard!

Ik hoor je denken, hoe ga ik dit allemaal in één vakantie passen? Nou…laat dat maar aan ons over!

Op het Disneypark zelf heb je keuze uit maar liefst 5 budgethotels, 4 middenklasse hotels en 8 deluxe hotels. Daarnaast zijn er nog grote privevilla's met zwembad en is er een camping. Leef als een cowboy in Fort Wilderness, waan je in Afrika in de Animal Kingdom Lodge of ga terug naar de Victoriaanse tijd in het Grand Floridian Resort & Spa. You name it, they've got it.

En voor degenen die denken…is dat alles? Nou nee, ik heb nog niet eens verteld van Sea World, de Bush Gardens en met stip binnengekomen op nummer twee…het Harry Potter pretpark. Zweinstein is in real life opgebouwd…maar dan wel in Florida.

Pretparkmoe? Maak er een rondreis van en bezoek het Kennedy Space Center, shop till you drop in een van de vele Florida Malls, vaar op zoek naar krokodillen met een draagvleugelbootje door de moerassen van de Everglades, zwemmen met manatees bij Crystal River, of ga lekker op roadtrip (cabrio verplicht!) van Miami naar de Keys, de zuidelijke eilandjes van Florida.

En nu lees ik net dat het vierde Disneyschip iets nieuws heeft. Want het was blijkbaar nog niet goed genoeg… De aquaduck is een glijbaan die je, gezeten op een band, in een plexiglazen buis een rondje om het schip laat maken. ARGHH!! Nu moet ik wéér heen om dat met eigen ogen te zien!!