You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies You & me reisadvies

Cruise Caribbean

 

Een van de meest perfecte vakanties is voor mij op een boot, pardon…schip. Op een schip waar alles aanwezig is wat ik me maar kan wensen. Ik heb inmiddels een heleboel schepen gezien, middels scheepsbezoeken, maar ook veel met eigen vakanties of met een werkreis. Zo was ik op de ' Freedom of the Seas' van Royal Caribbean. We voeren vanaf Miami, de eerste dag was een zeedag. Een zeedag wil zeggen dat je nergens aanlegt, een prima kans voor mij om eens te ontdekken wat er allemaal op het schip te doen was. Ik liep langs diverse restaurants, een bioscoop, theater, casino, kapsalon en wellness center. En daar, dames en heren..een heuse winkelstraat! Boven mij 7 verdiepingen met hutten en daarboven zie je de lucht, uiteraard zit er glas voor. Dit om even aan te geven hoe ruim het voelt op zo'n schip.

alt    alt

                                                

In deze winkelstraat worden zelfs feestjes gehouden waarbij een bandje op de brug staat en daar allerlei zeventiger en tachtiger jaren muziek speelt. Iedereen danst op ' straat'. Een heerlijke feeststemming!Verder heb ik even staan kijken bij de flow rider (een surfsimulator) en ik heb het ook geprobeerd, maar toen ik bij een andere kandidate zag dat zij haar bikinibroekje verloor in de stroom voelde ik geen noodzaak meer om het nog eens te gaan doen.

Op elk moment van de dag is er wel ergens eten te krijgen en dat is niet zomaar wat. De buffetten gaan alle fantasie te boven. Glinsterende ijssculpturen sier de tafels waarop elk denkbaar gerecht roept om op jouw bord te mogen belanden. Gelukkig dat ik een beetje sportief ben…Sonja Bakker zou een rolberoerte krijgen als zij dit zag.

Over sportief gesproken,..ik ben ook een middagje naar de ' gym'  gegaan. Heerlijk om je pondjes er weer af te rennen op een ultramoderne loopband, terwijl je uitkijkt over de golven, omgeven door gigantische ramen. Hier zie je trouwens ook dat het vooroordeel dat cruisen alleen voor hoogbejaarden is, anno nu, echt onzin blijkt te zijn. Ik spot voldoende jonge goden om mij heen.

alt   alt

Het leuke van cruisen is dat je een hut hebt,…je pakt je spullen een keer uit en je komt toch op allerlei verschillende plaatsen.

Op Sint-Maarten huurde ik een jeep en reed ik het eiland rond, de Franse en de Nederlandse kant. Op Puerto Rico maakten we een excursie naar onder andere de Bacardi-fabriek. En op St. Thomas (Virgin Islands) lag ik lekker een dagje op het parelwitte strand te luieren…en nam ik af en toe een duik in het azuurblauwe water. Wat een zwaar leven.

 alt   alt

 

Een andere keer maakte ik een korte cruise met Norwegian Cruise Line, tijdens oud en nieuw (laat u inspireren en doe het ook eens, ik kan het van harte aanbevelen oud en nieuw met zoveel vreemden te vieren! Want een feestje wordt het sowieso!). We deden Cozumel aan, een eiland voor de kust van Mexico, waar je onder andere kunt kiezen om een schitterende excursie te maken naar Tulum, een overblijfsel uit de Maya-cultuur. Of zwemmen met dolfijnen. Of lekker shoppen in de  gigantische malls van Cancun. Ja, dat is lastig kiezen soms!

En verder hebben we een stop gemaakt bij de Kaaimaneilanden in de haven van Georgetown op Grand Caymen. Hoewel de naam het doet vermoeden heb ik geen krokodil gezien, maar wel gezwommen met pijlstaartroggen.

Beide schepen waren prima, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar Royal Caribbean, omdat zij altijd innovatieve attracties hebben op hun schepen (een ijsbaan, een klimwand, een golfbaan…), het eten echt TOP is en het publiek gemengd (jong en oud).

Ik vind het leuk dat ik door al mijn ervaringen nu eenvoudig een goede cruise voor iedereen kan vinden. Zo houdt een van mijn klanten niet zo erg van vliegen,…ik raadde haar aan om een cruise vanaf de haven in Amsterdam te maken. Ze is helemaal enthousiast en wil nu het liefst elk jaar een andere kant op en ze heeft zoveel mooie dingen gezien. Nog een voorbeeld: mijn moeder. Ik bedoel…van Den Helder naar Texel is geen doen met haar, ze is altijd zeeziek, maar op een cruiseschip? Geen centje pijn. Zelfs op de zeedagen (wanneer het schip op volle toeren vaart) voelt ze zich prima.

Mocht u denken dat een cruise een prijzige aangelegenheid is, dan kan ik u alleen maar vragen om het tegendeel te laten bewijzen en dat het net als met elke vakantie is, je hebt ze in alle soorten, maten en prijsklassen.